Доступність посилання

ТОП новини

У Нідерландах і Данії праві хочуть референдуму про заборону мінаретів


Нідерландські та данські праві партії сьогодні заявили, що виступають за проведення референдуму про заборону будівництва мінаретів у своїх країнах після схожого голосування в Швейцарії.

За словами лідера нідерландської Партії свободи Херта Вілдерса, він має намір звернутися до уряду з проханням організувати такий референдум. Партія свободи має дев’ять місць у 150-місному парламенті Нідерландів.

Лідер данської Народної партії Піа К’єрсґор привітала результати швейцарського референдуму і заявила, що її партія має намір ініціювати проведення такого голосування в себе в країні. Данська Народна партія має 25 представників у 179-місному парламенті, проте для скликання референдуму потрібно 60 голосів.

У неділю в Швейцарії 57% виборців проголосували за ініціативу місцевих правих заборонити спорудження мінаретів у країні.

Прихильники такого кроку заявляють, що побоюються ісламізації Швейцарії. Уряд висловився проти заборони, наголосивши, що вона порушує права мусульманського населення і шкодить міжнародному іміджу країни.
XS
SM
MD
LG