Доступність посилання

ТОП новини

Чому не всі українці підтримують незалежність України? Про що попереджала владу Служба зовнішньої розвідки України? (Огляд преси)


8 років тому понад 90% українців підтримали на референдумі Акт проголошення незалежності України. Сьогодні таких трохи більше половини. Зменшення кількості прихильників проголошення Україною незалежності газета «День» пояснює тим, що українці не відчувають свій суверенітет, тобто не мають відчуття впливу на політичні процеси в країні, або відчуття захищеності з боку своєї держави. Адже політики, як зазначає далі видання, вже давно займаються захистом лише своїх особистістно-корпоративних інтересів. Заголовок статті «Альтернативи не могло бути».

Уже через місяць набере чинності договір з ЄС про реадмісію, згідно з якою Україна зобов’язана приймати і депортувати власним коштом тисячі нелегалів з Африки та Азії, що прямують у Європу. Однак, як стверджують експерти газети «Сегодня», держава не готова надати притулок армії біженців ні технічно, ні матеріально. Місць для їхнього утримання поки не вистачає, а жителі прикордонних регіонів виступають проти будівництва нових таборів для біженців. Втім, прикордонники не вірять у наплив нелегалів після Нового року, адже тепер, як переконують охоронці рубежів, кордони охороняються набагато краще.

Ще в грудні минулого року Служба зовнішньої розвідки представила свій прогноз щодо поширення на територію України епідемії, або пандемії каліфорнійського грипу, а восени 2007-го попереджала про ймовірну загрозу для країни кризових явищ, котрі намітилися тоді на ринку нерухомості США. Про те, чи завжди політики ефективно використовують подібну інформацію , і якою ще інформацією забезпечує державних мужів Служба зовнішньої розвідки, в газеті «Факти» розповідає голова відомства Микола Маломуж.

Київський голова Леонід Черновецький так і не змусив столичних багатіїв сплачувати за розкіш, а саме: за шикарні будинки, машини, коштовні предмети мистецтва тощо. Хоча і обіцяв це зробити ще рік тому. На думку заступника мера Ірени Кільчицької, це цивілізований податок, який сплачують в усіх високорозвинених країнах світу. Однак, вона не уточнила, що його можна ввести лише через парламент. Але народним депутатам, як зазначає газета «Нова», це вочевидь не вигідно, оскільки вони самі їздять на шикарних авто і носять піджаки вартістю в кілька тисяч доларів. Тож добровільно розлучатися з бодай часткою свого «чесно нажитого непосильною працею » багатства вони навряд чи погодяться. Заголовок статті «Забутий податок на розкіш».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG