Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Пабат


Олександр Пабат
Олександр Пабат
Три роки назад на столичних виборах очолюваний Олександром Пабатом (35 років) «Громадський актив Києва» (ГАК) пройшов до Київради та сформував свою фракцію. Молода і енергійна команда зуміла переконати виборців: вони і є тією новою рушійною силою, яка здатна змінити ситуацію політику не лише на місцевому, але й на загальнодержавному рівні.
Але минув час, і стало зрозуміло: чуда не сталося, ГАК нічим не відрізняється від інших політичних сил.
Очевидно, балотуючись у Президенти, Олександр Пабат має намір довести зворотне.

Біографічні дані

Народився 22 березня 1974 року у Полтаві.

У 1987 році разом із родиною переїхав до столиці, де він закінчив школу та вступив на стоматологічний факультет Київського медичного інституту. Пізніше закінчив юридичний факультет Київського державного університету ім. Шевченка. Має диплом Національного економічного університету.

Свою трудову кар’єру розпочав на другому курсі медінституті із посади експерта із реклами АТ «Фінанси і кредит».
У 1996-2002 роках – начальник відділу реклами і будівництва АТ «Фінанси і кредит». Після цього три роки був заступником голови Святошинської районної держадміністрації у місті Києві, обирався до Київради.

У 2004 році створив політичну партію «Громадський актив Києва», який у 2006 році став одним із переможців на виборах до Київради.
На дострокових виборах 2008 року Олександр Пабат балотувався на посаду столичного мера, отримав підтримку 1, 26% виборців.

У 2009 році ініціював створення руху «Національна Армія Спасіння».
Батько Олександра – Віктор Пабат довгий час був заступником міністра з питань АПК, а потім – радником голови Секретаріату Президента України Віктора Балоги. Кажуть, що саме завдячуючи батькові лідер ГАКу зробив карколомну кар’єру.
У жовтні 2009 року Олександр Пабат самовисунувся в Президенти України.

Громадська діяльність

У своїй кар’єрі Олександр Пабат зробив ставку на громадську діяльність. З 2000 року він співпрацював з Київським благодійним фондом «Рідна оселя». Через два роки Пабат створив громадську організацію – соціальний центр «Борщагівка». Згодом – молодіжну організацію «Зелень» та громадську організацію «Стрітрейсинг».

Політична діяльність

Саме досвід у створенні громадських організацій дозволив Пабату вдало його конвертувати у політичні дивіденди. Фракція у 8 депутатів дозволяє «Громадському активу Києва» впевнено почуватись у промерській більшості. Щоправда, депутати від ГАК у Київраді нічого спільного із громадською діяльністю не мають. Це – радше столична бізнес-еліта: власник мережі супермаркетів «Фуршет» Ігор Баленко, голова правління ЗАТ «Київенергохолдинг» Юрій Бондар, фінансовий директор мережі будівельних супермаркетів «Епіцентр К» Галина Герега, голова спостережної ради АБ «Синтез» Олександр Лойфенфельд, голова правління ВАТ «Київгаз» Сергій Слепкань, голова правління ВАТ «Київводоканал» Ярослав Філатов.

Опоненти Олександра Пабата дорікають йому тим, що він доволі часто, прикриваючись ідеями громадянського суспільства, вирішує меркантильні інтереси своїх партнерів. Зокрема, представники БЮТ заявили, що у 2006 році після входження ГАКу у промерську більшість громадська організація «Стрітрейсинг» на чолі Пабатом отримала під будівництво автоцентру 30, 55 га землі у Деснянському районі столиці. Олександр Вікторович спростовує, що саме завдяки його політичній позиції «Стрітрейсинг» отримав столичну землю.

Сім’я

Одружений.
Дружина – Іванна Пабат.
Виховує двох синів – Олексія та Олександра.

Матеріальні статки

Відповідно до офіційної декларації, Олександр Пабат заробив минулого року 245 грн. 62 коп. Це – доходи у вигляді вартості товарів, що поступили як їх гарантійна заміна.

Олександр Вікторович володіє земельною ділянкою, загальна площа якої складає 7 тис. 327 кв. м, квартирою на 207,59 кв. м і гаражем на 48 кв.м. У нього є автомобілі Maserati Spider, Subaru Impreza, Mercedes-Benz 230, Porsche Carrera, Aero-8, Citroen C6.
Розмір внесків (паїв) до статутних (пайові) фондів підприємств, установ, організацій, які належать Пабату, складає 679 тис. 352 грн., а сума грошових коштів на рахунках у банках і інших фінансово-кредитних установах, що належать йому, складає 76 тис. 628 грн.
Окрім цього, доходи членів сім’ї Пабата за 2008 рік склали 68 тис. 255 грн., із яких – 65 тис. 205 грн. – заробітна плата, а 3 тис. 50 грн. – страхове відшкодування.

Члени сім’ї Пабата також володіють земельною ділянкою, загальна площа якої складає 7 тис. 111 кв. м., квартирою на 34,44 кв. м., гаражем на 49 кв.м., автомобілями BMW-130, Subaru Forester і Land Rover Defender.
Розмір внесків (паїв) до статутних (пайові) фондів підприємств, установ, організацій, які належать членам сім’ї Пабата, складає 783 тис. 714 грн.

Програмні засади

Свою передвиборчу програму Олександр Пабат назвав «За нас!» (Очевидно, НАС це згадана вище Народна Армія Спасіння). У ній він обіцяє:
Подолати безробіття;
Повернути стратегічні підприємства державі і боротися з олігархами;
Забезпечити виробництво українських товарів;
Провести люстрацію на різних рівнях влади;
Запровадження системи відкликання системи чиновників – від депутатів місцевих рад до Президента;
Запровадження системи покарань для тих , хто спекулює на питаннях світогляду, мови, релігії;
Заборонити купівлю-продаж землі.
XS
SM
MD
LG