Доступність посилання

ТОП новини

Південна Осетія та Грузія обмінялись затриманими


Влада самопроголошеної Південної Осетії за посередництва комісара Ради Європи Томаса Хаммарберґа звільнила чотирьох підлітків із Грузії в обмін на п’ятьох осетинів, яких утримувала грузинська сторона, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Комісар Ради Європи з прав людини, який перебуває в регіоні, після тривалих переговорів все ж домігся звільнення чотирьох грузинських підлітків, заарештованих за обвинуваченнями у незаконному продажі вибухівки та у порушенні «кордону» сепаратистського південноосетинського регіону Грузії.

Грузинські юнаки (від 14 до 17 років) були затримані 4 листопада на території Південної Осетії і досі утримувалися під вартою.

У середу фактично відбувся обмін полоненими: підлітків відпустили після того, як Томас Хаммарберґ привіз у Цхінвалі п’ятьох осетинів, яких утримували в Ґорі.

Кореспондент Радіо Свобода називає примітним те, що офіційні особи у Тбілісі, вітаючи звільнення підлітків, водночас ніяк не коментують казус із п’ятьма осетинами, яких утримували в одному з приватних будинків у Ґорі, і категорично заперечують факт обміну полоненими.
XS
SM
MD
LG