Доступність посилання

ТОП новини

«Янукович у Міжгір’ї будує «Вервольф»? За що здобув неприязнь Москви новий посол США в Україні? (Огляд преси)


fc

Київ – Неспокійно нині в Межигір’ї, де знаходиться дача Віктора Януковича. Як стверджує газета «Нова», ночами туди приїздять вантажівки і щось таємниче вивантажують. Замість двометрової бетонної стіни, зведена п’ятиметрова залізна стіна. А щоб надійніше зміцнити охорону об’єкту, замість міліцейської охорони тепер там – приватне підприємство з Донецька. І, подібно до сторожової вежі на зоні, в маєтку лідера регіоналів маячить височенний кран, який, зазвичай, використовують при будівництві чогось масштабнішого, скажімо, бункерів, ангарів, складів. За подібних темпів будівництва, яке ведеться вже п’ятий рік, при можливостях Віктора Федоровича, можна було б побудувати ціле котеджне містечко розміром з Єнакієве. Докладніше про масштаби і мету будівництва розмірковується в статті «Янукович в Межигір’ї будує «Вервольф»?».

Не минуло й півроку, як до Києва прибув новий посол США – Джон Теффт. З 2005-го і до останнього часу він був послом у Грузії. Політологи кажуть, що у Грузії, яка ввійшла у затяту дипломатичну війну з Росією, а потім пережила і збройний конфлікт, Джон Теффт виглядав як «жорсткий яструб», за що й здобув неприязнь Москви. Експерт газети «Україна молода», який спеціалізується на українсько-американських відносинах, написав про відгуки фахівців із Вашингтона на новопризначеного посла в Україні: «Кращого вибору не може бути!».

Українська електроенергетика переживає найглибшу кризу за останнє десятиріччя. Упродовж останніх 10 місяців споживання електроенергії в країні зменшилося на 13%. А це, як зазначає газета «Діло», спричинило за собою симетричне зменшення виробництва, і зрівнялося з показниками 2000 року. Найбільше постраждали теплові електростанції, які, через замороження тарифів на електроенергію для споживачів, не змогли покрити збільшені витрати на купівлю палива. Докладніше про біди енергетиків – в сьогоднішньому числі видання.

Щоб утримати на «плаву» алмазно-діамантовий бізнес в умовах кризи, у всьому світі для нього створюють сприятливі умови, тільки не в Україні. Скажімо, тільки тут при ввезенні алмазної сировини сплачується ПДВ. Навіть в Росії, яка видобуває 25 відсотків світового об'єму алмазної сировини, ПДВ сплачується теж, але вже після реалізації. Про проблеми особливого виду бізнесу докладніше розповідає газета «Голос України» у статті «Тіні від... сяйва діамантів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG