Доступність посилання

ТОП новини

Хто платитиме за ніч виборів; яким українським містам загрожує техногенна катастрофа (огляд преси)


Київ – У виборчих комісіях – дефіцит кадрів. Як стверджує газета «Діло», щоб заохотити людей працювати на виборах, кандидати на Президента змушені доплачувати їм зі власної кишені. Річ у тім, що у зв’язку з низькою оплатою праці членів виборчих комісій охочих працювати в ніч виборів надто мало. Щоб забезпечити присутність своїх людей на дільницях, основні кандидати змушені встановити для членів комісії свої тарифи. Вони суттєво різняться. Все залежить від щедрості і можливостей кандидата, а також від місця перебування виборчої дільниці. Про розцінки докладніше газета розповідає у публікації «Сто доларів за ніч виборів».

Комітет виборців України критикує парламент за провал виборчого законодавства і попереджає про можливість підкупу виборців. А ще там переконані, що головний негатив нинішньої виборчої кампанії – малозмістовність, відсутність дискусій навколо програм і нечесність кандидатів стосовно виборців. Найбільшою ж проблемою, яка може вплинути на демократичність і прозорість виборчого процесу, є, на думку членів КВУ, недосконалість виборчого законодавства. Про це переповідає газета «Україна молода» у статті «Прозоро, ще й із дірками».

Більшості українських міст із настанням морозів загрожує техногенна катастрофа, а в 5 містах вона гарантована. Лідери «чорного списку» – Житомир, Кривий Ріг, Кіровоград, Каховка і Нікополь. Причина – жалюгідний стан тепломереж. Про це розповідає газета «Нова» у матеріалі «Діло – труба!»

Хотіли, як краще, а сталося як завжди… Цьому правилу, як наголошує газета «Вечірні вісті», нині підлягають усі українські готелі-новобуди до Євро-2012, котрі умовно поділені на «зелену», «жовту» і «червону» зони. До зеленої належать ті, котрі мають тверді гарантії введення в експлуатацію не пізніше листопада 2011 року. «Жовті» – ті, що потребують фінансової підтримки. У «червоному» секторі – готелі з обмеженим фінансуванням. Тому й не дивно, що компенсувати нестачу готелів місцева влада має намір казармами, приватними дачами і навіть кораблями. Докладніше про це – у статті «Українським готелям показали жовту картку».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG