Доступність посилання

ТОП новини

Курс на європейську інтеграцію був, є і залишиться визначальним для України – Огризко


Колишній міністр закордонних справ України, а нині перший заступник секретаря РНБО Володимир Огризко в ефірі Радіо Свобода наголосив, що це вибір українського суспільства, вибір українського народу, і всі політичні сили, крім маргінальних, чітко і ясно заявили, що Україна продовжує свій курс у Європу.

Коментуючи можливий порядок денний сьогоднішнього саміту Україна – ЄС у Києві, Огризко сказав, що сторони розглянуть прогрес, дотягнутий при підготовці угоди про асоціацію. За його словами, на сьогодні «фактично завершена робота над політичним блоком цієї угоди». «Залишається частина економічна, де йтиметься про зону вільної торгівлі, але й тут ми зробили не те що «певний», а доволі серйозний прогрес. Мені здається, що нам залишилось насправді не так і багато», – сказав Володимир Огризко.

Колишній голова МЗС додав, що сьогодні планується підписати щонайменше одну угоду про співробітництво у правоохоронній сфері. На черзі – в середині грудня – рішення про приєднання України до Енергетичної хартії, далі, в силу об’єктивних обставин, – кілька документів, які будуть підготовлені та підписані незабаром, сказав Володимир Огризко в ефірі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG