Доступність посилання

ТОП новини

70-річчя Івано-Франківської області відзначили мистецькою акцією


Обласна влада Прикарпаття ухвалила рішення обмежитися мистецькою акцією. з приводу 70-річчя створення області.

Вечір-реквієм «1939-2009. Зарубки на дереві роду» відбувся в обласному академічному муздрамтеатрі імені Івана Франка.

Як сказав голова обласної держадміністрації Микола Палійчук, свою історію треба знати і пам’ятати, і ця земля знала не одних «визволителів». Не заперечуючи, що за піввіку радянської влади будувалися заводи і фабрики, електростанції і школи, він наголосив, що і світ не спав, але там все це «будувалося не з людського страху, а з людського інтересу».

«Ми нині не святкуємо річницю радянської історії, ми святкуємо торжество нашого духу над безсиллям їхньої сили», – завершив свій виступ керівник області.

Згадали сторінки історії Прикарпаття за двох тоталітарних режимів, учасників визвольних змагань.

А збереження народних традицій підтвердив концерт професійних колективів та учасників художньої самодіяльності з різних етнорегіонів області – Гуцульщини, Покуття, Опілля, Бойківщини.

Напередодні з нагоди 70-річчя утворення області в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка відкрито книжково-ілюстративну виставку «Івано-Франківська область: історія і сьогодення».

4 грудня 1939 року створено Волинську, Дрогобицьку, Львівську, Ровенську, Станіславську (тепер Івано-Франківська), Тернопільську області.

Привітання з нагоди цієї дати областям надіслав Президент України Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG