Доступність посилання

ТОП новини

У США представили комерційний космічний корабель


У США представили комерційний космічний корабель

У пустелі Мохаве біля Лос-Анджелеса офіційно представили 8-місний космічний корабель, який має возити до космосу багатих космічних туристів.

Корабель із двома пілотами й шістьма пасажирами підніматиме на висоту понад 15 кілометрів спеціальний літак, після чого корабель вмикатиме власні двигуни й злітатиме на висоту 105–110 кілометрів, а відтак повернеться на Землю.

Протягом польоту тривалістю близько 2 з половиною годин пасажири понад 5 хвилин побувають у стані невагомості й побачать кривизну Землі.

Випробувальні польоти заплановані на наступний рік, а перші комерційні – вже на 2011-й.

Тим часом, за повідомленнями, вартість квитка в космос – 200 тисяч доларів – чи її частину як резервацію заплатили вже близько 300 людей.

SpaceShipTwo («космічний корабель-2») створює компанія Virgin Galactic, яку фінансує британський мільярдер Річард Брансон, а розробив його відомий конструктор літаків і космічних апаратів Берт Рутан.

2004 року SpaceShipOne («космічний корабель-1») конструкції Рутана отримав приз у 10 мільйонів доларів як перший у світі приватний космічний корабель, який дістався в космос, тобто на висоту понад 100 кілометрів.
XS
SM
MD
LG