Доступність посилання

ТОП новини

Протести в Ірані тривали вже другий день


Учасники демонстрацій опозиції за демократію в столиці Ірану Тегерані в вівторок другий день поспіль ішли на сутички з прихильниками ісламської влади країни.

За повідомленням державного агентства «ІРНА», демонстранти в своїх зелених пов’язках на руках іще зранку вівторка зібралися на протест проти понеділкового розгону учасників виступів проти суперечливих офіційних результатів червневих президентських виборів.

Агентство пише, що проти прихильників опозиційного кандидата Мір-Хосейна Мусаві вийшли прихильники президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, якого й визнали переможцем на другий термін. Сторони закидали одне одного камінням, били скло і вдавалися до подразливого газу, мовиться в повідомленні.

Попереднього дня, в понеділок, на офіційний День студента в Ірані, опозиціонери вийшли на перший значний протест за кілька місяців. Вони стверджують, що перемога Ахмадінеджада була сфальсифікована.

Агентства цитують слова керівника тегеранської поліції про те, що протягом понеділка в іранській столиці затримали 204 демонстрантів за «порушення громадського порядку». А в прокуратурі, за повідомленнями, оголосили, що 86 із затриманих невдовзі відпустили після того, як вони «розкаялися».
XS
SM
MD
LG