Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборна кампанія якого політика була найпродуктивнішою? Які свята хоче відзначити Верховна Рада? (Огляд преси)


Київ – Президент Росії Дмитро Мєдведєв хоче одноосібно керувати армією і відправляти її воювати за кордон, – так газета «Україна молода» коментує пропозиції російського президента, внесені до Ради Федерації, щоб йому надали право рішення «про оперативне використання за межами Російської Федерації формувань Збройних сил РФ». Незважаючи на запевнення Кремля у своїй миролюбності і що на чужій землі російські солдати перебуватимуть для «самооборони від збройного нападу на Росію», експерти видання наголошують, що тепер збільшується ймовірність суб'єктивного рішення, рішення на емоціях, можливість імпульсивних, не до кінця продуманих кроків. Тепер лишається чекати, куди наступного разу приїдуть «оборонятися» російські танки, зазначає видання. Заголовок статті «Привид Наполеона в Кремлі».

Упродовж останнього часу найрезультативнішою була передвиборна кампанія лише Сергія Тігіпка. Тільки йому, як зазначає в газеті «День» соціолог Ірина Бекешкіна, вдалося збільшити свій рейтинг. Загалом же, соціологічні дослідження виявили, що, як ніколи раніше, багато українців голосуватимуть «проти всіх». А це, на думку п.Бекешкіної, означає, що люди не задоволені запропонованим переліком політиків і змушені обирати з того, що є.

Напередодні Нового року народні депутатам не на жарт захотілося свят. І до справи, як пише газета «Сегодня», підійшли з розмахом: у 2010 році Верховна Рада хоче відзначити на державному рівні 200 ювілеїв і пам’ятних дат. Список урочистостей депутати формували майже рік, і в підсумку захотіли відзначити, серед іншого, 600 років Грюнвальдської битви та 100-річчя сталевара Макара Мазая. Про інші «достопам’ятні» для України дати розповідається в публікації «Хотілки» депутатів».

Профспілковий рух або ж федерації працедавців не можуть очолювати люди, котрі заангажовані в тій чи іншій політичній силі, переконаний дописувач газети «Голос України». Так, раду Федерації працедавців України очолює народний депутат від Партії регіонів Юрій Бойко. Особистість впливова і в партії, і в економіці. Тому складно повірити, що, перебуваючи на посаді першого заступника лідера ПР, він в інших сферах не переслідуватиме цілі своєї політичної сили, що може визначати і політичні симпатії очолюваної ним ФРУ. Заголовок статті «Політики серед роботодавців».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG