Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: перешкоди для поновлення авіасполучення між Москвою й Тбілісі відсутні


Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє, що не бачить ніяких перешкод для відновлення прямого авіасполучення між Москвою й Тбілісі.

«Ті проблеми, які ви називаєте, і можливості прямих рейсів авіакомпаніями, і відкриття КПП «Верхній Ларс» – все це абсолютно нормальні теми для обговорення рішення. І, якщо говорити серйозно, за великим рахунком, я не бачу тут ніяких особливих перешкод», – сказав Медведєв на Євразійському медіа-форумі в Москві.

Він також висловив сподівання на те, що настане час, коли візовий режим між Росією і Грузією буде скасовано. «Ми зараз рухаємося в бік безвізового простору з Євросоюзом. Я сподіваюся, що це в найближчому майбутньому відбудеться. Я сподіваюся, що такі часи настануть і для Грузії з Росією», – сказав російський президент.

За його словами, російський і грузинські народи повинні зберегти все позитивне, що було зроблено раніше.

«Я неодноразово говорив, що не маю наміру контактувати з чинним президентом і деякими іншими керівниками, наші шляхи розійшлися, й наші оцінки подій дуже різні, я вважаю, що президент Саакашвілі несе пряму юридичну відповідальність за скоєний злочин, але це не означає, що ми повинні відкласти всі інші відносини на потім. Між нашими народами – вікова дружба, особлива історія», – сказав Медведєв.

XS
SM
MD
LG