Доступність посилання

ТОП новини

Нові соцстандарти призведуть до збільшення безробіття? Ахметов хоче банкрутства Макіївського метзаводу? (Огляд преси)


Київ – Під час виборчої кампанії можна підзаробити, не простоюючи на морозі в наметах, не продаючи свій голос за 50 грн. чи кілограм гречки і навіть не виходячи з будинку. Новинкою цьогорічного сезону стали політичні тоталізатори, що активізувались напередодні виборів. І нехай це явище відносно нове для України, проте різноманітність ставок, як зазначає газета «Нова», у ньому стрімко зростає. Скажімо, раніше ставили лише на кінцевий підсумок виборів, себто на переможця. Нині ж свій «грошовий» голос можна віддати за кількість відсотків, які набере той чи інший кандидат, на кількість турів і можливе зняття кандидатури. Докладніше про політичні розклади українських букмекерів розповідається під рубрикою «Політазарт».

Земля для українців – питання сакральне, переконує газета «День». Земля – це і спосіб життя, і божество, і доля. Натомість, як зазначає видання, Україна не квапиться віддати її своїм громадянам. Ситуація була б не настільки критичною, якби селяни могли цілком легально продати чи купити сільськогосподарську землю за ринковими цінами. Однак будь-які операції з купівлі-продажу землі обмежені мораторієм. Це, як стверджує «День», значно ускладнює життя селян, для яких земля – єдиний спосіб виживання. Заголовок статті «Земля Необітованна».

А ось тижневик «Україна Бізнес Ревю» однією з найактуальніших проблем в Україні називає проблему безробіття. Соціологи переконують, що сьогодні зростанням безробіття переймаються 42,6 % українців. Востаннє приводом для занепокоєння стало підвищення соціальних стандартів, які, за словами роботодавців, можуть спричинити скорочення працівників. Роботодавці заявляють, що виплачувати підвищену зарплату вони не зможуть бодай тому, що нині опалювальний сезон, і підприємства змушені більше платити за спожите світло і газ, ніж влітку. За таких умов доведеться вдатися до радикальних заходів – скорочення штату працівників. Це призведе до чергової хвилі зростання безробіття.

Цього тижня Господарський суд Донецької області порушив справу про банкрутство Макіївського металургійного заводу. Ініціатором цього виступила компанія, що входить у структуру «Метінвест» Рината Ахметова. Як стверджують експерти газети «Діло», процедура банкрутства повинна очистити підприємство від боргів перед його входженням до холдингу «Метінвест». Заголовок статті «Ахметов банкрутить Макіївський метзавод».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG