Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ: Україна має продовжувати переговори про купівлю вакцин від грипу А/H1N1


Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні закликає Кабінет Міністрів продовжувати переговори про купівлю вакцини для профілактики вірусу грипу А/H1N1 у світових виробників, незважаючи на обіцяні ВООЗ п’ять мільйонів доз.

«Поставка вакцини з боку ВООЗ не повинна бути заміною національних поставок, національних запасів вакцини. Ми закликаємо, щоб уряд продовжував переговори з виробниками, країнами для того, щоб забезпечити вакциною країну», – заявив керівник бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич.

За його словами, зараз потужності виробників вакцини не можуть задовольнити світовий попит на неї.

Крім того, як повідомив Поканевич, ВООЗ вважає за необхідне, щоб влада України взяла на себе відповідальність за можливі ускладнення після вакцинації грипу А/H1N1. «Ризик летальних випадків від вакцинації набагато нижчий, ніж від самої хвороби... Держава повинна вирішити для себе, що важливіше, і взяти на себе відповідальність», – сказав керівник бюро ВООЗ в Україні.

Водночас Поканевич не повідомив, коли й вакцину чийого виробництва отримає Україна від ВООЗ. За його словами, Україна одержить вакцину розміром 5 мільйонів доз у два етапи: спочатку близько 1 мільйона доз для груп ризику, а потім – інші 4 мільйони доз. Київ почне отримувати вакцину вже в грудні, заявив Поканевич.

Загальносвітова потреба у вакцині проти вірусу грипу А/H1N1, за оцінками ВООЗ, становить 300 мільйонів доз.
XS
SM
MD
LG