Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА обіцяє контролювати підготовку українських міст до Євро-2012


Виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій вирішив сьогодні підтвердити, що Донецьк, Львів і Харків приймуть групові матчі фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а Київ, крім того, буде місцем проведення фінального матчу Євро-2012.

При цьому виконком УЄФА, який зустрічався на португальському острові Мадейра, особливо наголосив, що всі ці міста і уряд України мають ще провести величезний обсяг роботи, щоб гарантувати повне і належне виконання вимог до Євро-2012.

У зв’язку з цим УЄФА наголошує, що продовжить уважно стежити за підготовкою до проведення чемпіонату в обох країнах, які його приймають.

Президент УЄФА Мішель Платіні висловив задоволення тим, що, за його словами, «завдяки величезним зусиллям української влади ми нарешті можемо дати зелене світло симетричному турнірові з чотирма містами в Польщі і Києвом, Львовом, Харковом і Донецьком в Україні».

Він теж наголосив на тому, що перед чемпіонатом іще треба зробити багато роботи, й додав, що «повністю довіряє» Україні й Польщі, які прийматимуть чемпіонат.

Іще перед офіційним оголошенням УЄФА Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про це рішення Союзу європейських футбольних асоціацій у своєму виступі в Києві.

В УЄФА ще в травні визначили, що в Польщі Євро-2012 прийматимуть чотири міста – Варшава, Гданськ, Познань і Вроцлав, а в Україні тоді затвердили тільки Київ. При цьому тоді Виконавчий комітет УЄФА не затвердив був проведення в Києві фіналу чемпіонату, як планувалося; Київ іще мав окремо довести свою здатність до цього. А Донецьк, Львів і Харків, відповідно до того рішення, мали до кінця листопада виконати низку вимог, щоб теж отримати право приймати чемпіонат.

При цьому в керівництві УЄФА заявляли, що з українського боку право приймати Євро-2012 могли отримати менш як чотири міста.
XS
SM
MD
LG