Доступність посилання

ТОП новини

Надання Києву чергового траншу кредиту таки готується для розгляду в МВФ – Немиря


Питання про виділення Україні четвертого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду перебуває на стадії підготовки для розгляду Радою директорів МВФ, заявив віце-прем’єр Григорій Немиря, коментуючи інформацію газети The New York Times про те, що Міжнародний валютний фонд відклав надання Україні четвертого траншу кредиту.

«Вже до кінця поточного року ми очікуємо позитивного рішення Ради директорів МВФ щодо виділення четвертого траншу кредиту», – зауважив Немиря, наголосивши, що Україна, за його словами, виконала головні вимоги фонду.

Американське видання The New York Times, посилаючись на дані, отримані від офіційного представника МВФ, опублікувало інформацію про те, що Фонд відклав надання Україні чергового четвертого траншу кредиту в розмірі 3,5 мільярда доларів до завершення президентських виборів і буде готовий повернутися до співпраці, коли основнi полiтичнi гравцi в Україні досягнуть консенсусу.

Учора Немиря повідомив, що Україна передала Міжнародному валютному фондові проект листа про наміри без підпису Президента. За його словами, підпис Віктора Ющенка під листом про продовження співпраці не знадобиться, і МВФ може вирішити надати Україні четвертий транш кредиту ще в цьому році. Як заявив віце-прем’єр, рішення Президента підписати закон про мінімальні соцстандарти «фактично виключило його з ряду учасників» процесу продовження співпраці з МВФ.

XS
SM
MD
LG