Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко хоче розпустити парламент, якщо той не схвалить його Конституцію


Якщо протягом 100 днів Верховна Рада «не дасть Україні нової Конституції», її повноваження будуть достроково припинені, і позачергові вибори відбудуться з одночасним референдумом щодо ухвалення Основного Закону держави, заявив у п’ятницю Президент у зверненні до тих українців, хто взяв участь в обговоренні запропонованого ним проекту Конституції.

За словами Віктора Ющенка, він доручив фахово опрацювати результати цього всенародного обговорення і з урахуванням висловлених пропозицій та зауважень доповнити цей законопроект і внести його на розгляд Верховної Ради.

«Я твердий у своєму намірі поставити перед парламентом питання про невідкладне затвердження нашого спільного проекту Конституції», – заявив Ющенко.

«Всенародна дискусія продемонструвала, що конституційні ініціативи сприйняті суспільством, відповідають інтересам та цінностям громадян. Це переконує мене у правильності моїх дій щодо вдосконалення конституційних основ України, утвердження її як незалежної правової демократичної держави», – додав він.

Але Президент не пояснив, які можуть бути правові підстави розпускати парламент за його бажанням.
XS
SM
MD
LG