Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: літак, затриманий у Таїланді, не є українським


Незважаючи на те, що затриманий у Таїландi лiтак Iл-76 не є українським, українська сторона всiляко сприятиме в розслiдуваннi цiєї справи, заявив мiнiстр закордонних справ Петро Порошенко.

«Уже розпочалося розслiдування, українськi компетентнi органи готовi допомогти в цьому», – сказав мiнiстр.

За його словами, цей лiтак Iл-76 приземлявся в аеропорту Гостомеля (Київська область) для дозаправлення, вiн був без вантажу i 8 грудня залишив територiю України теж без вантажу.

Згiдно з iнформацiєю МЗС, лiтак прилетiв до Пхеньяна (Пiвнiчна Корея), де й був завантажений. За документами на борту мало бути нафтове обладнання. Проте в Бангкоку (Таїланд) виявили, що рiд реального вантажу не вiдповiдає зазначеному в документах. Куди прямував лiтак – наразi не з’ясовано.

«Вантаж не належав Україні. Замовник рейсу не є представником України. Борт заарештовано через невідповідність вантажу задекларованому у документах», – заявив Порошенко.

За його словами, зараз спецслужби України ретельно перевіряють українські компанії щодо використання цього борту. Поки що, сказав міністр, немає жодного підтвердження про причетність української сторони до цієї справи.

Як ранiше повiдомляли деякi іноземні ЗМI, Iл-76 з екiпажем iз чотирьох громадян Казахстану й одного громадянина Бiлорусi, що перевозив майже 40 тонн зброї, затримали минулої суботи пiсля огляду в аеропорту Бангкока. На його борту – ручнi гранатомети, переноснi зенiтно-ракетнi комплекси.

Командир екiпажу на допитi в полiцiї повiдомив, що лiтак вилетiв з України й завантажив зброю в Пiвнiчнiй Кореї. Пiсля дозаправлень у Таїландi та Шрi-Ланцi лiтак мав прибути до України.
XS
SM
MD
LG