Доступність посилання

ТОП новини

Невдала політреклама – удар по рейтингу; українське військо змінює стройову ходу (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – До президентських виборів залишився майже місяць. Наближається час фінішного ривка. Водночас, як пише газета «День», виборча кампанія вочевидь пробуксовує, причому в усіх кандидатів. Насправді дефіцит нових ідей, нових «месиджів» у цій рекламній кампанії відчувався від початку, зазначає видання. Здавалося, «молоді» кандидати повинні були б у своїй рекламі використовувати запит суспільства на оновлення, однак цього не сталося. Найневдаліша кампанія, на думку газетярів, була в Арсенія Яценюка. Наслідок – негативна динаміка його рейтингу. Докладніше про невдалий піар розповідається в статті «Вона не працює. Вона – це реклама».

Сьогодні – дев’ята річниця одного з найбільш знакових для України протестів. Як нагадує газета «Україна молода», дев’ять років тому в центрі Києва розпочалася акція «Україна без Кучми». Люди вийшли на вулицю, протестуючи проти автократичного режиму тодішнього Президента. Зі спогадами журналістів знайомить матеріал «Україна без Кучми, але з пам’яттю».

В українському війську, незважаючи на відсутність фінансування, все-таки розпочинається реформа. Першим кроком до неї, як інформує газета «Сегодня», стане зміна стройової ходи. Таку ідею запропонував Президент Віктор Ющенко. Аргументував він тим, що українські вояки не повинні крокувати «пруською» ходою, якою марширували радянські війська, а тепер використовує і українська армія. Про те, в чому її особливість і як тепер крокуватимуть на військових парадах, інформується у статті «Бійців переведуть на м’яку ходу».

Київські політичні угруповання зійшлися у боротьбі за доступ до бюджетних мільярдів, пише тижневик «Ділова столиця». Дві фракції Київради – Громадський актив Києва (ГАК) і Партія регіонів – вступили у війну за комунальне майно, управління яким дозволяє отримати доступ до сотень мільйонів гривень бюджетних коштів… Про подробиці поєдинку йдеться у публікації «Тяга до компенсацій».

Вступ України до СОТ так і не став омріяною перепусткою до європейських ринків для українських аграріїв, стверджує газета «Голос України». Можна скільки завгодно говорити, що домашнє молочко, бабусин сир із печі чи обсмалене соломою сальце – це справді смачний та здоровий продукт, але світовий споживач уже давно живе за іншими стандартами. Про те, чому Україна їх не застосовує, інформується в статті «Куди ви зі своїм салом та сиром?»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG