Доступність посилання

ТОП новини

Чи буде плідною робота парламенту


Київ – Сьогодні Верховна Рада України починає пленарний тиждень. Головна суперечка між коаліцією і опозицією виникла довкола бюджету на наступний рік. Блок Юлії Тимошенко просить парламент сьогодні не розглядати цей документ, а Партія регіонів наполягає на його розгляді.

Депутат-регіонал Олексій Плотников каже: він сподівається, що парламент працювати буде. «Що стосується законів, то є там такі речі, як внесення змін до закону про державний бюджет іще на цей рік, там є фінансування правосуддя – цей закон, можливо, є не надто глобальний, але дуже важливий. Є інший проект закону про зміни до державного бюджету. Тобто є закони, які треба розглядати, і я сподіваюсь, що Верховна Рада їх розглядатиме», – каже Плотников.

А от представниця БЮТ Ольга Боднар, яка була присутня на вчорашній погоджувальній раді, досить скептично налаштована щодо роботи парламенту в передвиборний період. «Коли зайшла мова про конкретні законопроекти, зокрема, антикорупційні, вони не були підтримані ні Партією регіонів, ні комуністами. Тому сказати, що я йду з легкою душею на цей пленарний тиждень, – навряд. Буде достатньо складно, це буде схоже на якийсь піар-клубок», – вважає Боднар.

Не має оптимізму щодо плідної роботи Верховної Ради і директор Інституту глобальних стратегів Вадим Карасьов. «Пленарний тиждень фактично відкриває старт фінішу передвиборної кампанії, тому що саме на цьому тижні буде 17 грудня – рівно місяць до першого туру голосування. На старті фінішу відбувається радикалізація виборчої кампанії. Звідси й пішли заяви про корупцію, взаємні звинувачення, скандали. Що стосується Верховної Ради, то вона буде працювати на цьому тлі – в скандально-радикальній фазі передвиборної кампанії», – каже політолог.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG