Доступність посилання

ТОП новини

Уряд має негайно сформувати бачення бюджету-2010 і подати його до парламенту – Секретаріат Президента


На цьому наголосив у коментарі ЗМІ перший заступник глави Секретаріату Президента України – представник Президента України у Кабінеті міністрів України Олександр Шлапак, повідомили у прес-службі глави держави.

«Ми маємо повну невизначеність щодо бюджету 2010 року. Якщо уряд і далі не подаватиме бюджету до парламенту, то з 1 січня 2010 року він не матиме жодних законодавчих підстав платити хоча б гривню будь-кому і за будь-якими статтями видатків», – наголосив він.

При цьому Шлапак звернув увагу, що українське законодавство взагалі не передбачає в принципі ситуації, коли бюджет навіть не був би поданий до Верховної Ради.

Щодо бюджету 2009 року, представник Президента підкреслив, що в історію українських фінансів він увійде «як найгірший бюджет другого тисячоліття».

Шлапак повідомив, що, за прогнозами Секретаріату Президента України, доходну частину загального фонду бюджету не буде виконано на суму близько 36 мільярдів гривень.

Він висловив обурення тим фактом, що попри те, що Президент України прогнозував такий розвиток подій і наполягав на необхідності внесення відповідних змін до бюджету 2009 року, цього зроблено не було.
XS
SM
MD
LG