Доступність посилання

ТОП новини

Польща затримала на кордоні з Німеччиною понад 200 біженців


Польські правоохоронні органи у вівторок увечері затримали близько 250 біженців, які намагалися поїздом перетнути польсько-німецький кордон, не маючи на це відповідних документів.

Як повідомили у польській прикордонній службі, біженці, котрі очікують рішення на надання їм притулку у Польщі, пояснювали свій масовий виїзд бажанням взяти участь в мирній демонстрації у Страсбурзі.

Зокрема, вони хотіли заявити на мітингу про складні, на їхню думку, процедури надання політичного притулку у Польщі.

За даними прикордонників, біженці, котрі намагались перетнути кордон, були громадянами Чечні та Грузії.

Прикордонна служба також відзначила, що федеральна поліція Німеччини поінформувала польську сторону, що не допустить перетину кордону біженцями, котрі не мають документів.

За даними польських медіа, поліція та прикордонники вивели порушників, серед яких було 60 дітей, із потягу та автобусами відправили в центри утримання біженців, де вони проведуть найближчу ніч.

Біженці заявили польським журналістам про надзвичайно погані умови їхнього утримання у Польщі.

Водночас вони заявляють, що не можуть повернутися на батьківщину, де їм загрожує смерть.

Згідно з польським законодавством, документ, який видається біженцям, що очікують рішення на надання політичного притулку, надає право на перебування лише у Польщі.

Польща з кінця 2007 року входить до шенгенської зони. Між державами цієї зони відсутній прикордонний контроль, але діють мобільні групи, які періодично перевірять наявність необхідних документів у подорожуючих.
XS
SM
MD
LG