Доступність посилання

ТОП новини

Екіпажі British Airways оголосили різдвяно-новорічний страйк


Лондон – Члени екіпажів найбільшої британської авіакомпанії British Airways проголосували за оголошення страйку в період із 22 грудня по 2 січня. Страйк припадає саме на час різдвяних канікул.

Страйк екіпажів British Airways (BA) має відбутися саме у той час, коли багато британців, які живуть або працюють за кордоном, повертаються додому побачитися з рідними та друзями. І навпаки, з Британії, в якій мільйони людей є вихідцями з інших країн, люди масово їдуть за кордон до своїх рідних. Страйкова акція, за яку приголомшливою більшістю ( 9 до 1) проголосували пілоти, стюарди і стюардеси, триватиме 12 днів із 22 грудня по 2 січня.

Виконавчий директор BA Віллі Волш заявив, що рішення страйкувати є цинічним і засвідчує про «байжужість до долі клієнтів, бізнесу та інших працівників компанії». Компанія сьогодні подала позов до суду на організаторів акції.

Водночас голова профспілки Unite Лен МакКласкі сказав, що рішення ухвалювалося з важким серцем, і що розмови з керівництвом авіакомпанії триватимуть. Однак профспілка незадоволена скороченнями персоналу і змінами контрактів, щодо яких, за їхніми словами, з ними ніхто не консультувався. Зокрема, BA скоротила число персоналу на трансатлантичних рейсах із 15 до 14, хоча на подібних маршрутах в інших компаніях працює ще більше людей, а також заморозила на 2 роки розмір зарплат.

МакКласкі зокрема наголосив: «British Airways, як і інші ділянки економіки, нині переживає важкі часи. І ми це визнаємо. Результатом нашого розуміння є те, що ми весь час ведемо перемови, в яких беруть участь двоє з наших найкращих фахівців. Ми вже запропонували компанії величезні заощадження на понад 60 мільйонів фунтів. Але на наші пропозиції компанія постійно і наполегливо казала «ні». Вони вимагають від екіпажів більше, ніж здається за потрібне. Йдеться не лише про скорочення одного члена екіпажу, хоча і цього було б забагато. Є ціла низка інших проблем, і компанія чинить неправильно, намагаючись просто так згори накинути зміни».

Керівництво British Airways заявляє, що змушене скоротити видатки

Керівники BA кажуть, що зроблять все можливе, щоб зменшити негативний ефект від страйку. Компанія запропонувала пасажирам, що замовили квитки на період, на який припадає страйк, варіант перезамовлення на іншу дату без жодної доплати. Пасажирів буде поінформовано про будь-які зміни розкладу електронною поштою або смс, адже відповідні контактні дані пасажири надають, коли замовляють квитки.

British Airways говорить, що змушена скоротити видатки, щоб вийти з надзвичайно важкого фінансового становища. У листопаді було оголошено, що компанія втратила майже 300 мільйонів фунтів за перше півріччя цього року і це стало найгіршим періодом в її історії. Вона заявила, що буде змушена скоротити ще 1200 членів персоналу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG