Доступність посилання

ТОП новини

Генсек НАТО вважає необгрунтованими плани Росії наносити превентивні ядерні удари


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен вважає, що плани Росії передбачити у Воєнній доктрині можливість нанесення превентивного ядерного удару є необгрунтованими.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції «Эхо Москвы».

На його думку, всі ядерні країни мають прагнути досягнення «ядерного нуля».

«Це ідеальна мета для усіх нас. Ми повинні розуміти, що в реальному світі володіння ядерною зброєю може бути елементом стримування. Але мені не хотілося б, щоб ядерна зброя використовувалася у наступальних діях, як ми це бачили у російському документі (Воєнній доктрині)», – сказав Расмуссен.

Він вважає дуже важливим, щоб Росія і НАТО взаємодіяли у розвитку стратегії і воєнних доктрин. При цьому він додав, що керівництво НАТО готує стратегічний концептуальний новий план НАТО, який буде ухвалений у листопаді наступного року, і запросив Росію зробити свій внесок у розробку цього документа.

14 жовтня секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев в інтерв'ю газеті «Известия» заявив, що нова редакція Воєнної доктрини Росії передбачає можливість нанесення попереджувального ядерного удару по агресору у критичних для національної безпеки ситуаціях.
XS
SM
MD
LG