Доступність посилання

ТОП новини

Луценко звільнив Могильова з органів внутрішніх справ – міліція Криму


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звільнив з органів внутрішніх справ екс-голову Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Криму Анатолія Могильова. Про це повідомляє відділ зі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС у Криму.

За повідомленням, Луценко звільнив його за порушення закону «Про міліцію», відповідно до якого співробітникам міліції заборонено займатися політичною діяльністю.

Крім того, заявляють у міліції, Могильов, перебуваючи в кадровому резерві МВС, одночасно виконував функції керівника передвиборного штабу політичної партії, що підтримує одного з кандидатів у Президенти.

11 грудня донецький суд ухвалив рішення відновити генерал-майора Анатолія Могильова на посаді начальника кримської міліції, яку він обіймав у 2007 році, і спеціально зобов’язав МВС та Кабмін видати для цього відповідні накази. Головний аргумент, із яким погодився суд, – порушення чинного законодавства під час звільнення Анатолія Могильова.

Той спершу написав заяву про свій вихід на пенсію, а потім, побувавши у відпустці, під час якої відвідав Донецьк і Київ, передумав і заявив, що рішення про відставку ухвалював під тиском міністра Юрія Луценка і народного депутата, генерал-лейтенанта міліції Геннадія Москаля. У серпні Анатолій Могильов уже виграв суд у Донецьку, але Кабмін, відновивши його на посаді, одразу звільнив.

Нині Анатолій Могильов очолює кримський виборчий штаб кандидата в Президенти України Віктора Януковича.

А посаду заступника міністра внутрішніх справ – керівника Головного управління МВС у Криму обіймає Геннадій Москаль.


XS
SM
MD
LG