Доступність посилання

ТОП новини

Секретар РНБО Богатирьова та посол США Теффт обговорили співпрацю двох країн


Секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса Богатирьова обговорила з Надзвичайним та Повноваженим Послом США в Україні Джоном Теффтом українсько-американське співробітництво.

Про це повідомили у прес-службі РНБО.

Секретар РНБО переконана: Теффт працюватиме в Україні ефективно та результативно, враховуючи його великий дипломатичний досвід, обізнаність із ситуацією у нашому регіоні та розуміння складного комплексу існуючих політико-дипломатичних, безпекових, економічних та інших аспектів міждержавних відносин.

У ході зустрічі співрозмовники торкнулися широкого кола питань українсько-американської взаємодії в політико-безпековій та інших сферах. Особливу увагу було присвячено регіональній безпековій проблематиці.

Важливими темами діалогу стали розвиток українсько-американського стратегічного партнерства, а також актуальні проблеми міжнародного порядку денного, зокрема, реформування безпекового середовища у Європі, загрози стабільності в регіоні, проблеми енергетичної сфери тощо.

Джон Теффт поінформував про ключові підходи адміністрації США до розбудови відносин з європейськими партнерами, в тому числі з Україною, яка й надалі залишатиметься стратегічним партнером Вашингтона та вагомим чинником безпеки і стабільності в регіоні. Посол США наголосив на незмінності підтримки Сполученими Штатами курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, курсу на розвиток стратегічних відносин між США і Україною та підтвердження гарантій безпеки нашої держави, що були закріплені у Будапештському меморандумі 1994 року.
XS
SM
MD
LG