Доступність посилання

ТОП новини

«Занесені снігом»: стихія не відпускає Донецьк


Після снігопаду в Донецьку. 18 грудня 2009 року
Після снігопаду в Донецьку. 18 грудня 2009 року

Донецьк – Півтори доби густого снігопаду майже повністю паралізували Донецьк. Вранці у п’ятницю сніг припинився, проте станом на вечір відновити нормальний рух міського і міжміського транспорту не вдається. Попри те, що у Донецьку працює вся снігоприбиральна техніка, міський електротранспорт стоїть, і тисячі городян були змушені йти на роботу і повертатися додому пішки. Чи витримає місто другу хвилю опадів?

Подібного снігопаду у Донецьку не було років десять. За останніми даними, сім осіб загинули від обмороження та переохолодження, ще 34 особи з подібним діагнозом перебувають у стаціонарах області.
Працівники донецього заводу «Топаз» прибирають сніг біля підприємства, 18 грудня 2009 року

У більшості магазинів сьогодні вранці було неможливо купити хліб, а там, де він був, стояли великі черги.

Через ожеледицю влада закрила сполучення з сусідніми містами Горлівкою, Маріуполем, Красноармійськом, Артемівськом і Дебальцевим. Усім, хто живе у цих містах, але працює у Донецьку, доведеться залишитись тут на вихідні.

Але цим надзвичайні випадки не обмежуються.

Жінка народила в авто швидкої допомоги

Вчора у кучугуру потрапив автомобіль швидкої допомоги, що віз породіллю. Жінка народила прямо в машині, а потім евакуатор доставив її та її дитину у лікарню.

У Державтоінспекції повідомили, що у час негоди значно скоротилась кількість транспортних пригод. У 38 пригодах потерпіли тільки автомобілі.
Донеччани змушені йти на роботу і додому пішки, 18 грудня 2009 року

Сьогодні машин на вулицях значно поменшало, на маршрути вийшло тільки 20 відсотків міського транспорту. Люди йдуть на роботу і додому пішки, і більшість підприємств скоротила робочий день.

До другої хвилі опадів місто не готове

Щоб відновити нормальний рух транспорту, потрібно три доби. ДАІ зараз евакуює всі авто, що заважають прибирати дороги від снігу.

Влада обіцяє, що тролейбуси і автобуси вийдуть на вулиці вже завтра вранці. Рух трамваїв обіцяють відновити до 21 грудня.
У таких умовах опинились автомобілісти Донецька, 18 грудня 2009 року

Водночас мер Донецька Олександр Лук’янченко сьогодні розкритикував роботу комунальних служб і заявив, що то через їхню недбалість місто потрапило у дуже складну ситуацію. Після того, як Донецьк повернеться до звичайного життя, мер пообіцяв дати оцінку чиновникам.

А Міністерство з надзвичайних ситуацій закликає всіх автомобілістів залишатись вдома, бо мороз не спадає, і становище на дорогах залишається небезпечним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG