Доступність посилання

ТОП новини

«Країна мрій» починає різдвяні святкування


Олег Скрипка
Олег Скрипка

Київ – Від дня Святого Миколая у національному заповіднику «Софія Київська» розпочали різдвяний цикл міжнародного фестивалю «Країна мрій». Святкування триватимуть до Водохреща.

Із бурштиновим Миколаєм, медовими коржами та українською класичною музикою зустріла гостей «Софія Київська» – фестиваль «Країна мрій» розгорнув різдвяну програму.

На відкритті програми «Вертеп» у рамках фестивалю «Країна мрій» гостей пригощали медовими «миколайчиками» і розважали вертепом.

Організатори збираються святкувати не лише Миколая, але й Різдво, Маланки та Василя – аж до Водохреща, останнього свята різдвяного циклу.

Коли знаєш своє, почуваєшся краще

Усі різдвяні свята відзначатимуть за українськими традиціями – із народними танцями та співами, вертепами, колядками й щедрівками.

Організатори називають цей фестиваль першою в Україні спробою об’єднати різдвяні святкування в один великий цикл.

Таким чином засновник «Країни мрій» Олег Скрипка прагне відтворити народні традиції і повернути українців до свого коріння.

«Коли починаєш вивчати ці традиції, душа розкривається, пишаєшся своєю культурою. Та й просто почуваєшся набагато краще», – каже музикант.

«Оживлятимуть» пам’ятки

За словами організаторів, «Софію Київську» для проведення зимової «Країни мрій» обрали не випадково – вважається, що місце має особливу історію та енергетику.

Водночас в адміністрації національного заповідника переконані, що фестиваль зможе повернути відвідувачів до історичних та культурних пам’яток.

«Таким чином вдихаємо життя у ці пам’ятки, бо вони стали трохи мертвими. А треба, щоб показували, наскільки велика українська історія, яка вона різноманітна», – додає генеральний директор «Софії Київської» Неля Куковальська.

Офіційно фестиваль безкоштовний. Проте для того, щоб потрапити на зимові гуляння, доведеться заплатити за вхід до заповідника «Софія Київська», а це понад двадцять гривень.

Завершуватимуть 19 січня: на Водохреще спалюватимуть дідуха й гратимуть великий концерт – із Марією Бурмакою, Тарасом Чубаєм та «Ле Ґранд Оркестром».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG