Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА ще може змінити рішення щодо українських міст – Васюник


Недотримання визначених УЄФА термінів здачі об’єктів до Євро-2012 може змусити Союз європейських футбольних асоціацій вжити надзвичайних заходів та скасувати проведення матчів Євро-2012 у будь-якому з міст України, заявив віце-прем’єр-міністр Іван Васюник.

Виступаючи сьогодні на засіданні Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, він наголосив: «Ми не маємо права заспокоюватись ні на день».

Васюник зауважив, що вже на початку лютого президент УЄФА Мішель Платіні відвідає з інспекцією Донецьк, Харків та Львів.

Водночас, за словами вiце-прем’єра, переважно пiдготовка об’єктiв вiдбувається в установленi планом термiни, а ризик iснує один – стабiльне та вчасне фiнансування робiт iз пiдготовки до Євро-2102.

Васюник нагадав, що уряд кiлька тижнiв тому ухвалив рiшення про дофiнансування об’єктiв Євро-2012 на 2009 рiк i авансування цих об’єктiв на перiод виборчої кампанiї 2010 року. Проте, за його словами, жодної проплати за минулий час не було.

Як заявив Васюник, згiдно з даними на 1 грудня, роботи з пiдготовки усiх об’єктiв профiнансованi на 40% вiд загального обсягу фiнансування, передбаченого державною цiльовою програмою.

Цього місяця Союз європейських футбольних асоціацій остаточно затвердив Київ, Львів, Харків і Донецьк містами, які будуть приймати чемпіонат Європи з футболу в 2012 році.
XS
SM
MD
LG