Доступність посилання

ТОП новини

Мороз cпровокував транспортний хаос у Британії


Порожні платформи на міжнародій залізничній станції Сейнт Панкрас в Лондоні, 21 грудня 2009 року
Порожні платформи на міжнародій залізничній станції Сейнт Панкрас в Лондоні, 21 грудня 2009 року

Лондон – Тисячі подорожніх у Британії постраждали в останні дні від важких погодних умов, що зупинили і сповільнили рух багатьох видів транспорту. Найбільшими жертвами морозів і снігу стали користувачі швидкісних потягів «Eurostar», що єднають Лондон із Парижем і Брюсселем. Уже третій день рух цих поїздів припинений через серйозний інцидент у тунелі під Ла-Маншем у суботу.

Рух поїздів «Eurostar» у понеділок не відновили. Компанія заявила, що рух зупинений на невизначений час, поки її фахівці точно не з’ясують, чому шість потягів зламалися у тунелі під Ла-Маншем, через що дві з половиною тисячі пасажирів на багато годин опинилися у пастці без їжі, напоїв та електрики. Дехто з пасажирів просидів у таких умовах 15 годин, коли врешті дизельні локомотиви відбуксували їх назад додому.

Обурені пасажири одержали лише непрямі вибачення від комерційного директора «Eurostar» Ніка Мерсера: «Хоча було неприємно перебувати у цих потягах , і я це цілком розумію, нашим пріоритетом номер один була безпека пасажирів».

Обурення посилює ще й інформація про те, що німецьку супермодель Клаудію Шиффер, яка була в одному з поїздів, персонал обслуговував особливим чином у порівнянні з іншими. Один із свідків повідомив газету «Daily Telegraph», що як тільки потяг дістався суходолу, до вагону прямо біля виїзду з тунелю підігнали легковик, і Шиффер забрали, очевидно, до її дому в Лондоні.

За підрахунками, колапс «Eurostar» зруйнував різдвяні плани близько 50 тисячам людей. Неназваний пасажир, який застряг на лондонському терміналі Сейнт Панкрас, бідкався: «...ми не маємо грошей, щоб летіти, ми змушені діставатися наземним транспортом. Мабуть, доведеться зробити заплив (сміється). Я справді, справді не знаю, що робити».

Заклики до відставки директора «Eurostar»


Хоча «Eurostar» пропонує пасажирам повне повернення вартості квитка, компенсацію у розмірі 150 фунтів та безкоштовний квиток на зручну дату у майбутньому, багато хто вважає це недостатнім. Політики закликають виконавчого директора компанії Ричарда Брауна подати у відставку. Зокрема, депутат Європарламенту Нірж Діва звинуватив Брауна у «жахливій некомпетентності».

Вважають, що мороз був причиною виходу потягів з ладу. «Eurostar» каже, що буде здійснено випробувальні рейси порожніх потягів, перш ніж відновлять пасажирський рух. Сніг та ожеледиця також внесли великий безлад до роботи головних летовищ країни: численні рейси відкладають і скасовують. Є проблеми й на автострадах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG