Доступність посилання

ТОП новини

Як скористається Україна з тягаря реадмісії; на які землі накинула оком київська влада (огляд преси)


Київ – За п’ять років влада не спромоглася оновити виборчу систему, яка виключала б можливість масштабних фальсифікацій, стверджує тижневик «Ділова столиця». Видання переконує, що українська виборча система не зазнала істотних змін на краще, і це залишає можливість фальсифікувати результати народного волевиявлення. Заголовок статті – «На ті ж граблі».

Приватні провінційні українські навчальні заклади не змогли довести батькам, що за їхні послуги варто платити. Як пише «Ділова столиця», криза ризикує добити регіональний ринок приватної середньої освіти. За останній рік закрилися майже 100 навчальних закладів. Решта суттєво втратили в доходах: щоб зупинити масовий відтік учнів, вони змушені були знизити тарифи.

Україна з 2010 року має розпочати реадмісію нелегальних мігрантів, які потрапили до країн Європейського Союзу з так званих третіх країн. Про особливості цього процесу, роль України і готовність до такої роботи розповідає експерт газети «Голос України». Він, зокрема, наголошує, що той тягар, який несе Україна у зв’язку з реадмісією, надасть їй додаткові аргументи в діалозі з Євросоюзом у питаннях лібералізації візового режиму для громадян України.

Схоже, що в центрі Києва землю вже потихеньку приватизували – відтак, як пише газета «Нова», столична влада кидає оком на околиці. І, як водиться, свій інтерес до привабливих територій чиновники завуалювали благими намірами «зручностей для киян». Так, Київрада нещодавно оголосила, що створить зони відпочинку в прилеглих до житлових масивів територіях. Подробиці намірів інформуються в статті «Буферні зони – крадіжка околиць».

В Україні збираються з 2010 року ввести практику оформлення нетяжких ДТП за допомогою так званих «європротоколів», які учасники пригоди зможуть оформити без участі ДАІ. Її функції виконають аварійні емісари страхових компаній. Водії ставляться до цього насторожено, а в ДАІ – з ентузіазмом. Докладніше про майбутні зміни на дорогах розповідає газета «Сегодня».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG