Доступність посилання

ТОП новини

Снігопад пішов, на черзі – ожеледиця


(архівне фото)
(архівне фото)

Луганськ – На Луганщині 130 людей звернулися по медичну допомогу внаслідок переохолодження та обморожень під час негоди. За даними Міністерства охорони здоров’я, це найбільший показник серед усіх областей України. Станом на 21 грудня у лікарнях області перебувало 109 потерпілих. Від переохолодження померли три людини. Невдовзі у травматологів може побільшати роботи. Різка зміна температури та дощ призвели до ожеледиці.

Сніг уже не йде. Це дозволило комунальникам більш-менш порозчищати вулиці.

Хоча досі багато шляхів, навіть в обласному центрі, залишаються заметеними. Наприклад, учора трамваї ходили ще не за всіма маршрутами.

Великі маси снігу лежать на узбіччях, проїжджа частина вузька, що ускладнює рух транспорту і створює затори.

Додав проблем учорашній дощ та плюсова температура. У другій половині дня стовпчик термометра знову опустився нижче нуля, тож на дорогах з’явилася ожеледиця.

Луганськом поповзли чутки, що знову не ходитиме транспорт. І справді, під вечір маршруток значно поменшало, ті ж, що залишилися, їздили дуже повільно.

Комунальники кажуть, що для них уже краще ожеледиця, аніж сильний снігопад.

Зокрема, перший заступник луганського мера заявив, що для боротьби з ожеледицею не потрібно спеціальної техніки, а піску та солі запасли достатньо. Дороги посипатимуть, аби лише затори не заважали.

Поради від МНС

В обласному управлінні МНС повідомили, що готові до погіршення погодних умов і до можливого обмерзання кригою ліній електропередач.

Щоб не допустити переохолодження людей і ще більшої кількості смертей, працюють 27 мобільних пунктів обігріву. В обласному центрі рятувальники організували пункт обігріву для бездомних.

Крім того, МНСники через засоби інформації намагаються ознайомити жителів, так би мовити, з правилами поведінки під час ожеледиці.

Зокрема, вони радять не носити взуття на високих каблуках, триматися за поручні та пояснюють, як упасти, щоб нічого собі не зламати.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG