Доступність посилання

ТОП новини

Співпраця з МВФ продовжиться після ухвалення бюджету-2010 – Тимошенко


Продовження спiвпрацi України з Мiжнародним валютним фондом буде можливим пiсля ухвалення державного бюджету на 2010 рiк, заявляє прем’єр Юлiя Тимошенко.

«Спiвпраця триває, i всi подальшi траншi ми зможемо отримати пiсля ухвалення бюджету наступного року», – сказала голова уряду.

Водночас Тимошенко наголосила, що за результатами переговорів між урядовою делегацією й МВФ знайдене рішення зі збалансування державних фінансів без надання кредиту, про яке оголосять найближчим часом і яке буде реалізоване до 28 грудня.

Прем’єр запевнила, що це рішення не стосується чергового траншу МВФ.

Сьогодні виконувач обов’язкiв мiнiстра фiнансiв України Iгор Уманський повідомив, що до кiнця цього року Мiжнародний валютний фонд не надаватиме Українi черговий транш кредиту. Коментуючи пiдсумки вiзиту української делегацiї за його участі до Вашингтона,

Уманський пояснив, що основна причина цього – вiдсутнiсть консолiдованої позицiї української влади. При цьому керівник Мінфіну уточнив, що переговори з фондом про продовження спiвпрацi продовжаться пiсля новорiчних i рiздвяних свят.
XS
SM
MD
LG