Доступність посилання

ТОП новини

Харківський авіазавод передав Єгиптові літак Ан-74Т-200А


Повітряне судно, передане сьогодні Харківським авіазаводом, обслуговуватиме Міністерство оборони Єгипту, заявив прес-секретар авіазаводу Андрій Платонов.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, контракт із Єгиптом на будівництво трьох таких літаків Харківський авіазавод підписав ще 2003 року. Але через проблеми із фінансуванням терміни виконання робіт трохи зсунулися. Третій Ан-74 Харківський авіазавод планує передати Єгипту в 2010 році.

Особливостями Ан-74Т-200А є невибагливість до аеродромів та злітно-посадкових смуг.

«Літак може злітати не лише з асфальтної чи бетонної злітно-посадкової смуги, а й з непідготовлених майданчиків: ґрунтових, піщаних чи снігових аеродромів. Це досягнуто завдяки особливостям компонування – розташованому на крилі двигуну і потужному шасі», – розповів Андрій Платонов.

На заводі повідомили, що під час презентації літака в Єгипті представники замовника висловили бажання підписати новий контракт і придбати ще кілька подібних літаків.

Загалом цього року Харківський авіазавод планував добудувати і передати замовникам дев’ять літаків, але встиг лише три. Гроші на добудову раніше виділила держава.
XS
SM
MD
LG