Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Угорщина створять ще два пункти пропуску на своєму кордоні – МЗС


Україна та Угорщина домовилися про створення двох додаткових пунктiв пропуску на своєму кордонi до 2012 року, повiдомив український мiнiстр закордонних справ Петро Порошенко.

«Зараз ми визначаємо їх координати i домовилися про те, що ми принаймнi до проведення чемпiонату Європи з футболу в 2012 роцi зробимо всi необхiднi кроки, якi спростять перетин кордону для угорцiв i українцiв вже на нових пунктах пропуску», – заявив Порошенко після зустрічі зi своїм угорським колегою Петером Балажем сьогодні в Києві.

Зі свого боку, мiнiстр закордонних справ Угорщини наголосив, що протяжнiсть кордону мiж двома країнами не є досить обширною, проте на переговорах, якi вiдбулися в середу в Києвi, домовилися про максимальне спрощення перетину кордону для громадян, а також для перевезення товарiв iз двох країн.

За словами Порошенка, пiд час зустрiчi сторони також домовилися про пiдписання дорожньої карти двостороннiх зустрiчей на 2010 – 2011роки, обговорили питання лiбералiзацiї вiзового режиму мiж двома державами, а також можливiсть надання для громадян України в майбутньому довгострокових нацiональних вiз безкоштовно.

Водночас, як повідомив український міністр, Київ зобов’язався забезпечити нацiональну угорську меншину необхiдними пiдручниками для учнiв 10 класiв, а також сприяти у забезпеченнi прав на освiту пiд час вступної кампанiї 2010 року в Українi.
XS
SM
MD
LG