Доступність посилання

ТОП новини

Янукович активізується з проросійською риторикою?Кому вигідний мораторій на продаж землі? (Огляд преси)


Київ«Газета по-українськи» на підставі останніх подій прогнозує перебіг виборної кампанії президента України. Так, журналісти переконані, що Віктор Янукович активізується з проросійською риторикою. Головна ж теза виборної кампанії Віктора Ющенка зводитиметься до того, що «Тимошенко і Янукович – політичні двійнята». І що лідер регіоналів не має шансів на перемогу. Таке послання повинно розвіяти думку «Якщо не Юля, то Янукович». І стимулюватиме українців голосувати за чинного президента.

За перемоги на президентських виборах Юлії Тимошенко її секретаріат може очолити Віктор Медведчук, пише в цьому ж числі «Газета по-українськи». Експерт видання наголошує, що Медведчук претендує на ключові ролі в державі і спробує вбудуватися в нову систему влади через юстицію, де в нього багато своїх людей.

Газета «Голос України» інформує, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який посилює відповідальність за використання та зберігання спеціальних технічних засобів для негласного зняття інформації. Якщо він буде ухвалений в існуючій редакції, то власники диктофонів, і, навіть, мобільних телефонів можуть опинитися за ґратами. Докладніше про це в статті «Диктофон як «спеціальний технічний засіб».

Сьогодні В’ячеславу Чорноволу виповнилося б 72. Якби десять з половиною роки тому КАМАЗ не перегородив би йому дорогу. Відтоді спливло багато води, а однозначної відповіді – було це сплановано чи відбулося випадково – досі не має. Газета «Нова» пропонує інтерв’ю з колишнім правоохоронцем, автором книги «Майже все про загибель В.Чорновола» Миколою Степаненком. Його бачення трагічної події – в матеріалі «Ніхто ні за що не відповідає».

Експерти газети «Сегодня» коментують подовження парламентом мораторію на продаж і купівлю землі. На їхню думку це було неминуче, адже за два роки Кабмін не зробив вагомих кроків для ухвалення базових законів щодо ринку землі. Нинішня ситуація влаштовує можновладців, які зосередили в своїх руках сотні тисяч гектарів, орендованих на грабіжницьких умовах, а саме: на 30-50 років фактично за копійки без права перегляду. Тому вони й не поспішають змінювати ситуацію, зазначає видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG