Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: у Росiї нема i не може бути своїх кандидатiв на виборах в Українi


У Росiї немає своїх кандидатiв на майбутнiх виборах в Президенти України, заявив російський президент Дмитро Медведєв.

«У Росiї там немає i не може бути своїх кандидатiв. Україна – це самостiйна, суверенна держава, де Президента визначить народ. Я впевнений, що вiн може розiбратися i в полiтичних декларацiях i в ходi складної полiтичної боротьби, яка там точиться», – сказав Медведєв сьогодні, вiдповiдаючи на запитання керiвникiв трьох федеральних телеканалiв.

За його словами, Москва розраховує, що майбутнiй Президент України розвиватиме вiдносини з Росією, «не кривдитиме» росiйської мови i «не тягнутиме» Україну до НАТО.

«Єдине, чого я дуже хотiв би, щоб майбутнiй Президент України, а ми, звiсно, приймемо будь-який вибiр українського народу – це очевидно, це норма мiжнародного права, – був би налаштований на розвиток добрих, сердечних, якщо хочете, навiть братерських вiдносин iз нашою країною», – сказав російський президент.

Вiдповiдаючи на запитання про «росiйського кандидата» на українських виборах, Медведєв жартома сказав: «Напевно, це Вiктор Андрiйович Ющенко, якщо виходити з того, що бiльша кiлькiсть виступiв щодо української теми у мене була пов’язана з дiями нинiшнього Президента».
XS
SM
MD
LG