Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: слова Кадирова можуть свідчити про підготовку Росією нової війни


У Тбілісі вважають, що висловлювання президента Чечні в Росії Рамзана Кадирова про необхідність за допомогою армії піти в наступ і ліквідувати «біду Росії», якою є Грузія й Україна, можуть свідчити, що російське керівництво готує нову війну, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каланадзе заявила, що, на її думку, Рамзан Кадиров є прихильником відновлення СРСР силовим шляхом.

Колишній керівник Конгресу чеченських громад Грузії Хізрі Алдамов в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що Рамзан Кадиров – «людина малописьменна, недовчилася в школі», а на посаду його поставив Володимир Путін, і президент Чечні «лише озвучує те, що чує в Кремлі».

Грузинські політики й експерти збігаються на думці, що Кадиров, який раніше майже ніколи не робив заяв на міжнародну тематику стосовно Грузії й України, навряд чи міг сказати те, що сказав, за власною ініціативою.

Раніше Рамзан Кадиров в інтерв’ю агентству «Ройтерз», яке надрукував у понеділок британський щоденник «Дейлі Телеґраф», заявив: «…Грузія, Південна Осетія, Україна – все це триватиме і триватиме. Це біда (в іншому перекладі з англійської – хвороба) самої Росії. Чому ми маємо весь час потерпати, якщо ми можемо вирвати її з коренем раз і назавжди? Ми – велика держава, ми маємо все – армію, технології. Нам треба піти в наступ».
XS
SM
MD
LG