Доступність посилання

ТОП новини

Музиканти Харківської філармонії влаштували концерт на залізничному вокзалі


Музиканти Харківської філармонії під час концерту на залізничному вокзалі
Музиканти Харківської філармонії під час концерту на залізничному вокзалі

Харків – Незвичний новорічний подарунок зробив пасажирам залізничного вокзалу Харкова симфонічний оркестр місцевої філармонії. Музиканти влаштували концерт просто у головній залі Південного вокзалу. Серед глядачів був помічений і відомий російській співак Олександр Малінін.

Музика Дунаєвського, Артем'єва, Штрауса і Чайковського... Відомими мелодіями в «живому» виконанні зустрічали пасажирів на залізничному вокзалі Харкова. Новорічний подарунок для мешканців та гостей міста підготував симфонічний оркестр Харківської філармонії.

Виїзні концерти для музикантів вже стали доброю традицією. Зокрема, на Великдень оркестр філармонії грав у метро. Цього разу долучити людей до прекрасного вирішили на вокзалі, каже головний диригент філармонії Юрій Янко.

«На жаль, у повсякденній метушні люди забувають про прекрасне в боротьбі з труднощами, що є в місті філармонія, театри, окрім тієї попси, що ми її бачимо і чуємо з екранів телевізорів та по радіо. Тому ми хочемо, щоб якомога більше людей долучилися до класичної музики», – розповідає Юрій Янко.

Симфонічним концертом у головній залі залізничного вокзалу Південна залізниця відкриває цикл новорічних та різдвяних заходів. Кілька років тому в приміському терміналі посеред тропічних рослин встановили фортепіано, на якому грали студенти консерваторії. Цього разу, від сьогодні і до 10 січня щодня перед відправленням столичного експресу на Південному вокзалі гратиме струнний квартет театру опери та балету.

Пасажири від таких подарунків у захопленні.

«Ми неподалік живемо і випадково дізнались. Не пропускаємо нагоди, щоб послухати».

«Я перший раз бачу такий концерт. 29 років в Харкові прожив, але не доводилося ще. Дещо шкода, що ми тут лише зайшли-вийшли, бо проводжаємо людей».

Інкогніто відвідав концерт і відомий російській співак Олександр Малінін. До Харкова, як розповів, він приїхав до друзів, а ідею з концертом назвав неперевершеною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG