Доступність посилання

ТОП новини

На рейсі Амстердам – Детройт новий інцидент, але загрози не знайшли


У неділю стався новий інцидент із тим самим рейсом 253 з Амстердама до Детройта американської авіакомпанії Northwest Airlines, який намагалися підірвати у п’ятницю.

Як і того разу, увагу привернув пасажир-нігерієць, який надовго закрився у вбиральні і відмовлявся вийти й сісти на своє місце, як то вимагають нові правила безпеки. Коли екіпаж вибив двері, той почав голосно лаятися.

Екіпаж повідомив землю, і літак відігнали на далеку стоянку на летовищі. Порушника спокою офіційно взяли під арешт. Станом на вечір європейського часу пасажирів, їхній багаж та літак іще перевіряли.

Але неофіційно джерела в правоохоронних органах заявляють, що цього разу загрози немає, а громадянин Нігерії, інженер-нафтовик, відмовлявся вийти просто через сильний розлад шлунку від харчового отруєння.

На цьому ж рейсі в п’ятницю інший громадянин Нігерії намагався привести в дію вибуховий пристрій, пронесений до літака, який замість вибуху лише спалахнув. Перед тим нападник теж довго сидів у вбиральні. Хімікати, які мали вибухнути, були в нього на тілі під штанами.

Після того випадку на рейсах до США і в самих США запровадили нові заборони й обмеження. Зокрема, пасажири не мають права залишати свої місця протягом останньої години польоту перед посадкою, навіть до вбиральні.
XS
SM
MD
LG