Доступність посилання

ТОП новини

Державні ЗМІ Ірану повідомляють про 8 загиблих, опозиція засуджує насильство


Один із лідерів іранської опозиції засудив загибель демонстрантів у сутичках із правоохоронцями в неділю, що стали найжорстокішими за останні місяці.

Мегді Каррубі в заяві на одному з опозиційних сайтів запитує, як влада Ірану могла пролити кров невинних людей під час великого свята мусульман-шиїтів Ашури, яке сягнуло кульмінації якраз у неділю.

Державний англомовний телеканал Press TV тим часом повідомив дані Верховної ради національної безпеки Ірану, що в недільних сутичках загинули 8 осіб. Як виглядає з повідомлення, йдеться про загиблих у столиці Тегерані.

Раніше керівництво іранської поліції говорило про 5 загиблих у Тегерані, а опозиційні кола повідомляли про принаймні 4 загиблих у столиці, один із яких – племінник одного з провідних лідерів опозиції Мір Хосейна Мусаві, Алі Мусаві.

Крім того, опозиція заявляє і про ще чотирьох загиблих під час демонстрацій у місті Табрізі. Незалежних підтверджень цього наразі немає.

Поліція Ірану заперечує свою причетність до загибелі людей. Свідки ж повідомляють, що працівники силових структур не лише вдавалися до подразливих газів і били демонстрантів кийками, а й стріляли в них.

Також опозиційні сайти заявляють, що сьогодні у власному домі затримали опозиційного діяча Ебрагіма Язді. Незалежних підтверджень цього теж іще немає.
XS
SM
MD
LG