Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ дасть 1,5 мільйона євро на тренінги для членів виборчкомів України


Організація з безпеки і співпраці в Європі має намір виділити 1,5 мільйона євро на проведення тренінгів з підвищення кваліфікації для членів дільничних виборчих комісій на виборах Президента України. Про це повідомив старший співробітник проектів координатора проектів ОБСЄ в Україні Рене Бібо.

За його словами, тренінги почалися 25 грудня і триватимуть до 12 січня, вони проводяться в рамках співпраці Центральної виборчої комісії і ОБСЄ.

Усього запланували провести 800 тренінгів з організації і проведення голосування в день виборів і підрахунку голосів виборців.

Планується, що в цих тренінгах візьмуть участь близько 80 тисяч членів дільничних виборчкомів – голови, заступники голів і секретарі дільничних виборчкомів.

Для членів виборчкомів, які не матимуть можливості безпосередньо взяти участь у цих заходах, за сприяння ОБСЄ розробили спеціальний навчальний фільм, що демонструє дії членів дільничних виборчкомів під час підготовки і проведення голосування на виборчих дільницях, а також під час підрахунку голосів виборців.

Навчання для членів виборчих комісій вже треті вибори поспіль спільно організовуються ЦВК та ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG