Доступність посилання

ТОП новини

Кому з кандидатів погрожують нарами; хто найбільше поцупив банківських грошей (огляд преси)


Київ – Почастішали погрози після виборів посадити деяких кандидатів на Президента за ґрати. Як інформує газета «Нова», перший, кому погрожують приміряти арештантську робу, Віктор Ющенко. Таку участь йому, зокрема, пророчить депутат із БЮТ Андрій Портнов, який звинувачує Президента у причетності до банкрутства банку «Україна». Чимало погроз і на адресу Юлії Тимошенко. Перелік її гріхів чималий, переважно це справи, пов’язані з ЄЕСУ. Загалом же з 18 кандидатів семеро – народні депутати. З них, як пише видання, лише на Анатолія Гриценка та Юрія Костенка важко зліпити кримінальну справу. А ось на решту, за бажання, можна. Про гріхи кандидатів, реальні та надумані, розповідається в статті «Після виборів – на нари».

В Україні масово ошукують громадян, які безоплатно приватизують землю, стверджує дописувач газети «Голос України». Нині в масштабні тенета спритних комбінаторів потрапили вже близько 130 тисяч громадян, а з їхніх кишень витягли щонайменше 17 мільйонів гривень. Шахрайська схема обдурення українців реалізується за відома керівництва Держкомзему України, стверджує автор.

За 10 місяців 2009 року в українських банках поцупили 64 мільйони гривень. Із цієї суми злочинці під час пограбувань вкрали лише півтора мільйона гривень. Решту 62 з половиною мільйони «прихопили» самі працівники банків. Такі цифри наводить Український кредитно-банківський союз, а публікує газета «Вечірній Київ». Самі ж фінансові установи подібну статистику намагаються не оприлюднювати, оскільки вона негативно позначається на довірі з боку клієнтів. Про це йдеться в матеріалі «Банки беруть свої».

Український бізнес, який колись мріяв про гармонійну співпрацю з державою, дедалі частіше обирає безподаткову діяльність. Як стверджує газета «День», «тінізація» економіки України нині набула тотального розмаху. Експерти вважають, що в тіні зараз 60% ВВП. І зниження рівня тінізації, всупереч усім каральним заходам, відбудеться не раніше, ніж поновиться кредитування економіки. А це, в найкращому разі, відбудеться навесні 2010 року, з початком зростання економіки, після стабілізації політичної ситуації в країні.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG