Доступність посилання

ТОП новини

«Аль-Каїда» бере відповідальність за спробу підірвати американський літак


За повідомленнями моніторингових організацій у США, заява про це відділку терористичної мережі «Аль-Каїда» на Аравійському півострові з’явилася вчора в інтернеті.

У заяві мовиться, що напад був відповіддю на антитерористичну діяльність США у Ємені, а нападник пов’язаний із «Аль-Каїдою».

Минулої п’ятниці на борту американського авіалайнера, який летів із Амстердама до Детройта, 23-річний громадянин Нігерії Умар Фарук Абдулмуталлаб намагався підірвати вибуховий пристрій, але той не спрацював. Його затримали і звинуватили в спробі підірвати літак.

Нападник на допиті заявив, що пов’язаний із «Аль-Каїдою» і отримав свій вибуховий пристрій у Ємені, але американські урядовці казали, що не бачать підстав підтверджувати такий зв’язок.

Служби безпеки США назвали своєю помилкою те, що не внесли Абдулмуталлаба до списку осіб, яким заборонений в’їзд до країни повітряним шляхом, хоч їх і попереджали про екстремістські погляди нігерійця.

Президент США Барак Обама заявив напередодні, що Сполучені Штати не заспокояться, доки ті, що стоять за спробою вибуху, не будуть покарані.

«Аль-Каїда» на Аравійському півострові» є відділком терористичної мережі, що діє в Саудівській Аравії й Ємені. Армія Ємену, уряд якого користається з підтримки США, цього місяця завдала низки ударів по бойовиках «Аль-Каїди».
XS
SM
MD
LG