Доступність посилання

ТОП новини

Справу органiзатора афери «Елiта-Центр» передали до суду – Луценко


Генеральна прокуратура направила до суду кримiнальну справу з обвинувачення в органiзацiї афери на ринку нерухомостi в Києвi керiвника групи компанiї «Елiта-Центр» Олександра Шахова (Волконського).

«Головне слiдче управлiння МВС України завершило розслiдування. Справу було направлено до Генеральної прокуратури з обвинувальним висновком, а вчора цей висновок було узгоджено, i наразi справу направлено до суду», – сказав мiнiстр внутрiшнiх справ України Юрiй Луценко.

За його словами, стосовно iншого спiвучасника злочину Олега Шестака матерiали видiленi в окреме провадження, а його самого оголосили в мiждержавний розшук.

На початку 2006 року в Києвi розкрили велику аферу на ринку нерухомостi, внаслідок якої, за даними МВС, понад 1700 громадян стали жертвами групи компанiй «Елiта-Центр». Представники цієї компанії, за даними слідства, брали в людей грошi як оплату за житло, що нiбито будувалося. Загальна сума, яку отримали шахраї вiд громадян, оцiнюється приблизно в 400 мільйонів гривень.

1 листопада 2007 року в Швейцарiї затримали Олександра Шахова, пiдозрюваного в органiзацiї шахрайства. 8 вересня цього року йому висунули офiцiйне звинувачення.
XS
SM
MD
LG