Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна отримає 100 мільйонів євро в «Східному партнерстві» в 2010 році


Наступного року Україна з ініціативи Швеції у рамках «Східного партнерства» отримає 100 мільйонів євро для розвитку енергозберігаючих технологій. Для цього Східноєвропейським партнерством з питань навколишнього середовища створений відповідний фонд. Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Петро Порошенко на підсумковій прес-конференції в Києві.

За його словами, Крим у рамках «Східного партнерства» і програми Європейського регіонального розвитку отримає 80 мільйонів євро у вигляді грантів і кредитів.

Ці гроші, як повідомив міністр, підуть на водопостачання, енергопостачання, підвищення якості комунальних послуг та розвиток громадянського суспільства.

Також у рамках «Східного партнерства» Україна розпочала процес оформлення державного кордону з Білоруссю та Молдовою, заявив Порошенко. За його словами, «найближчими днями розпочинаються переговори з Молдовою щодо демаркації Придністровської ділянки молдовсько-українського кордону».

«Східне партнерство» – проект Євросоюзу, метою якого є зміцнення зв’язків зі східними сусідами ЄС в економічній і політичній сферах. До участі в «Східному партнерстві» залучені Україна, Молдова, Білорусь, Грузія, Вірменія та Азербайджан.
XS
SM
MD
LG