Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вкладе понад 1,5 мільярда євро у модернізацію ГТС – МЗС


Понад півтора мільярда євро вкладуть ЄС та міжнародні фінансові інституції у модернізацію газотранспортної системи України. Про це повідомив міністр закордонних справ Петро Порошенко.

«Приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства дозволить реалізувати пілотні інвестиційні проекти на цю суму. Це відповідає положенням Брюссельської декларації від 23 березня 2009 року з модернізації українських ГТС. Кредитування провадитимуть Світовий банк, Європейський інвестиційний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку», – сказав міністр.

За словами Порошенка, приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства є значним кроком до створення сучасної системи енергетичної безпеки Європи.

Рада міністрів Енергетичного співтовариства цього місяця схвалила приєднання України до цієї організації. Водночас, як повідомлялося на офіційному сайті Енергетичного співтовариства, приєднання країни буде ефективним у разі, якщо вона подолає розбіжності, що залишаються між її законодавством та законодавством Європейського Союзу про газовий ринок, а також проведе необхідні процедури з ратифікації приєднання.
XS
SM
MD
LG