Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко обіцяє судитися з ЦВК через голосування вдома


Кандидат на Президента України Юлія Тимошенко обіцяє оскаржити рішення Центральної виборчої комісії про спрощення процедури голосування вдома. Напередодні ЦВК вирішила, що для голосування за межами виборчої дільниці виборець не повинен надавати документа, який підтверджує, що він не може переміщатися самостійно.

За словами Тимошенко, таке рішення може призвести до фальсифікацій. У разі, якщо ЦВК протягом трьох днів не перегляне такої постанови, то фракція БЮТ наполягатиме на скликанні позачергового засідання Верховної Ради.

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко в інтерв’ю Радіо Свобода погодився, що спрощення процедури голосування вдома є можливим шляхом до фальсифікацій, але саме так передбачено чинним Законом про вибори Президента.

«На жаль, наші депутати, в тому числі з Блоку Юлії Тимошенко тричі голосували за закон, який зараз хочуть поміняти. Пройшло півроку і вони раптом прозріли, хоча цю проблему можна було вирішити ще влітку», – сказав Черненко.

При цьому він закликав Юлію Тимошенко не втручатися в роботу ЦВК. «Прем’єр-міністр і кандидат на Президенти не може давати 3-5 чи 10 днів ЦВК, яка є незалежним органом, що організовує вибори. Тому взагалі такі заяви можна сприймати як тиск на ЦВК», – вважає голова Комітету виборців України, громадської організації, що стежить за виборчим процесом.
XS
SM
MD
LG