Доступність посилання

ТОП новини

У Джорджа Сороса занепокоєні новими обмеженнями Ірану


Інститут відкритого суспільства, що його заснував відомий фінансист і меценат Джордж Сорос, висловив «глибоку стурбованість» рішенням Ірану поставити поза законом співпрацю з кількома десятками міжнародних організацій, серед яких і сам цей Інститут.

Як заявила сьогодні ця організація, раніше вона працювала в Ірані, але нині не веде там жодної діяльності.

Інститут також висловив «надзвичайне занепокоєння» долею свого колишнього консультанта, вченого з громадянствами США й Ірану Кіяна Таджбахша, якого нещодавно ув’язнили в Ірані. Таджбахша затримали там після червневих президентських виборів, офіційні результати яких про переобрання на другий термін Махмуда Ахмадінеджада викликали суперечки й масові протести опозиції.

Позавчора Міністерство інформації Ірану, як називається головний орган розвідки і держбезпеки в цій країні, звинуватило понад 60 іноземних організацій і засобів інформації в веденні прихованої війни проти Ірану й заборонило своїм громадянам будь-яким чином співпрацювати й контактувати з ними.

Серед цих організацій – Радіо Фарда («Завтра»), іранська служба Радіо Свобода, а також британська BBC, вже згаданий Інститут відкритого суспільства Джорджа Сороса, низка правозахисних організацій (Freedom House, Human Rights Watch) тощо.
XS
SM
MD
LG