Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану подав новий список свого уряду


Хамід Карзай подав у суботу на розгляд парламенту новий список свого уряду на його другий президентський термін після того, як минулого тижня парламент відхилив відразу 17 із 24 поданих кандидатур.

Кандидатів представив депутатам нижньої палати парламенту, які задля цього перервали зимові канікули, другий віце-президент Могаммад Карім Халілі.

Цього разу в списку до розгляду 16 кандидатів, із них 15 на посади, претендентів на які парламент відхилив, а також не подана минулого разу кандидатура на міністра закордонних справ. На це місце пропонується Залмай Расул, давній радник президента з національної безпеки.

Не названі кандидати на посади впливового міністра водних ресурсів і енергетики, а також міністра зв’язку. Їх мають подати пізніше.

У новому списку три жінки – кандидати на міністрів у справах жіноцтва, охорони здоров’я і соціальних питань. У попередньому варіанті жінка-кандидат була одна.

Відхилення більшої частини попереднього списку розглядають як серйозний удар для Карзая, який опинився під тиском США та інших країн-донорів із вимогою сформувати уряд до початку міжнародної конференції з питань допомоги Афганістанові, що має пройти 28 січня в Лондоні.

В Афганістані президент за сучасною Конституцією сам є головою свого уряду.
XS
SM
MD
LG